Manus Offerman

Geboren: 30-05-1997
Woonplaats: Amsterdam
Vereniging: WVA Vinkeveen


Zeilen zit al lang in de familie Offerman. Manus zijn ouders hebben het zeilen geleerd van zijn opa’s en oma’s. Toen Manus 2 weken oud was zat hij al aan boord en is sindsdien altijd met de boot op vakantie gegaan. Toen hij 4 werd kreeg hij van zijn opa een Optimist. Zijn zusje (49erFX-zeilster Willemijn Offerman) wilde ook leren zeilen en ging mee in de opti. Toen Manus 8 werd is hij op uitnodiging van een vriend van zijn vader mee gegaan naar de WVA om daar te kijken of het wedstrijdzeilen wat voor hem was. Dit was het helemaal en na een paar jaar in de opti en een half jaar in de Splash is hij samen met zijn zusje RS feva gaan varen. Hier zijn ze in eind 2013 Alex Breuseker tegen gekomen en die heeft het duo tot half 2017 getraind en gecoached. Via de 29er zijn willemijn en Manus samen in de FX beland en nadat Willemijn in 2017 gevraagd werd voor het HP project besloot Manus een jaar 49er te gaan varen. Eind 2018 is ook hij bij het HP project beland en vaart hier nu met heel veel plezier!

Zijn ultieme toekomstdroom? "In stappen wil ik eerst een medaille halen op  de spelen. 2024 is realistisch en daar ga ik voor. Ik wil van het zeilen mijn werk maken en de America’s cup is dan ook waar ik op wil mikken, mede door mijn interesse in techniek lijkt mij dit heel gaaf."

Naast het zeilen studeert Manus Engineering Duurzame technologie aan de HvA en is hij Secretaris van WVA Vinkeveen. Zijn guilty pleasure? Zoute drop en het Foute uur.

Volg Manus via:
Facebook                                                     
Instagram                                                     
Website

naar boven