Deel dit artikel:

Windsurfer Badloe vanuit gouden positie naar medalrace om wereldtitel RS:X, Van Rijsselberghe 3e met nog kans op goud

Bij het WK RS:X in het Italiaanse Torbole kon door de RS:X-mannen op de voorlaatste racedag maar 1 race gevaren worden. Vroeg in de ochtend vertrokken de mannen het water op, waar Badloe en Van Rijsselberghe geen 1-2’tje, maar een 2-3’tje voeren (Badloe 3, Van Rijsselberghe 2). De mannen werden terug de kant op gestuurd omdat de wind eruit zakte, in de hoop dat er in de middag nog gestart kon worden, maar de wind bleef weg. Daarmee zijn beide mannen verzekerd van een plek in de medalrace. Badloe is al zeker van een medaille, alleen de kleur moet nog worden bepaald, en gaat nu aan kop van het klassement. Van Rijsselberghe staat momenteel op brons met een theoretische kans op goud.

In de ochtend kwamen de Nederlandse windsurfers vrolijk van het water, na het behalen van een 2e en 3e plek: “We hadden graag weer een 1-2’tje gevaren, maar het werd een 2-3’tje. De Pool Pjotr (Myszka, red.) bleef ons helaas voor”, vertellen de mannen. 
Badloe vervolgt: “Het zag er even naar uit dat er in de middag ook nog een windje kwam, maar dat mocht niet zo zijn. Het was absoluut de juiste beslissing om ons niet meer te laten varen.”

Met een totaal van 24 punten gaat Badloe aan kop, gevolgd door de Fransman Pierre le Coq, met 29 punten: “Ik sta momenteel op een eerste plek, maar het staat super dichtbij met de punten. De Fransman kan nog heel makkelijk winnen en Dor ook nog. Als alles goed voor hem valt, kan het voor hem ook nog, dus het is verre van over nu.“

Van Rijsselberghe staat met 39 punten op de derde plaats. Het goud is theoretisch nog haalbaar, maar Van Rijsselberghe verwacht dat Badloe hem toch echt voor zal blijven: “Voor mij is het duidelijk dat Kiran normaal gesproken morgen die titel gaat binnenhalen. En dat heeft hij ook verdiend. Ik heb maar één opdracht: zelf zo goed mogelijk varen en dan hopen dat er meer dan vijf plaatsen tussen Pierre (Le Coq red.) en mij zitten.

Tussenstand WK RS:X-men

  1. Kiran Badloe (NED), 24 punten

  2. Pierre le Coq (FRA), 29 punten

  3. Dorian van Rijsselberghe (NED), 39 punten

  4. Byron Kokkalanis (GRE), 51 punten

  5. Piotr Myszka (POL), 62 punten

Voor meer info en resultaten, kijk je op: 
http://www.rsxclass.org/worlds2019/

Foto: Moan Photo

naar boven