Deel dit artikel:

Zeilsters Bouwmeester en Van der Vaart delen 10e plaats op dag 2 WK Laser Radial

Op de tweede wedstrijddag bij het WK Laser Radial in het Japanse Sakaiminato kon er net als een dag eerder maar één enkele race gevaren worden. De dag begon met genoeg wind om een race uit te kunnen varen in beide damesfleets, maar na deze races zakte de wind weg en werden de zeilsters weer terug naar de kant gestuurd. Marit Bouwmeester kreeg bij de start van haar race een tegenslag te verwerken. Door een aanvaring moest de Friezin met een een grote achterstand haar race beginnen. De zeilster wist zich flink terug te vechten en als 15e te finishen. Daphne van der Vaart voer een sterke race en voegde een 7e plek aan haar scorebord toe. Bouwmeester en Van der Vaart staan na twee wedstrijddagen met een gelijk puntenaantal (20 punten) op een gedeelde 10e plaats.

Bouwmeester voer ondanks haar aanvaring een krachtige race: “Ik heb me flink terug kunnen vechten. Die 15e plaats was in deze situatie het maximaal haalbare. De omstandigheden zijn moeilijk hier in Sakaiminato, met een wind die veel van richting en kracht veranderd, maar mijn zeilniveau is goed. We hebben er nu twee dagen opzitten, maar pas twee races gevaren. Een groot gedeelte van het evenement moet nog komen!”

Daphne van der Vaart voer op dag 1 al een sterke race en voegde hier op zaterdag nog een tweede sterke race aan toe. Door als 7e over de finish te verschijnen, komt Van der Vaart op een gelijk puntenaantal met Bouwmeester te staan. 

Maxime Jonker, die het op dag 1 niet lukte te laten zien wat ze in huis heeft, wist zich te herpakken. Zij finishte haar tweede race als 2e en klimt naar de 55e plek. Mirthe Akkerman staat momenteel 47e. Zij finishte als 14e.

Over het WK Laser Radial
Bij het WK Laser Radial in Sakaiminato worden 6 dagen lang, van vrijdag 19 juli t/m woensdag 24 juli, (normaliter) 2 races per dag gevaren. Maar omdat er tot op heden slechts twee races gevaren zijn, staan er voor zondag 21 juli drie races op het programma. De laatste dag zal er geen medalrace zijn.  
Voor meer informatie, kijk je op: https://2019worlds.laserjapan.org/radial/
Foto: Junichi Hirai 

naar boven