Deel dit artikel:

Van junior tot Olympisch zeil- of windsurfkampioen

Voor iedere jonge zeiler of windsurfer die ervan droomt de nieuwe Lilian de Geus, Dorian van Rijsselberghe, Marit Bouwmeester of Bekkering&Duetz te worden, is de route naar deelname aan de Olympische Spelen een spannende en vaak ook (nog) lange weg.

Het Watersportverbond helpt deze jonge zeilers graag een handje en heeft daarom een voorkeurslijn uitgestippeld. Op onderstaande infographic is de meest logische route van jeugd- tot Olympisch zeiler of windsurfer te zien.

Deze infographic kan een handige "routebeschrijving" zijn. Maar vergeet niet: andere wegen zijn natuurlijk ook te bewandelen. In- en uitstroom op andere momenten, of het wisselen tussen klassen, gebeurt nog steeds op alle niveaus. Laat je dus vooral niet weerhouden je eigen weg te volgen als je denkt daar meer succes en/of plezier in te hebben. 

Voor meer informatie over het Talentplan, de opleidingstak van het Watersportverbond (gericht op talentvolle zeilers en windsurfers die een professionele zeilcarrière ambiëren) kijk je op: 

https://zeilen.watersporters.nl/wedstrijdzeilen/talentplan/

naar boven