Deel dit artikel:

Zeilsters Zegers en Berkhout op elfde plek na vier dagen zeilen bij WK 470

Prachtige omstandigheden op de vierde racedag van het WK 470 in Enoshima, Japan. Met drie races, een flinke zeebries en grote golven was het genieten voor de 470-vloot. De Nederlandse 470-zeilsters Afrodite Zegers en Lobke Berkhout varen een uitstekende dag en behouden met een totaal van 81 punten de elfde plaats in het klassement. Met een 19e en een 11e plaats in de eerste twee races, werd de dag afgesloten met een mooie vijfde plaats.

Het duo vertelt: “Het gaat iedere dag iets beter. We hebben de laatste twee races veel meer snelheid in de boot gekregen, doordat we de trim hebben aangepast aan de condities. Dus deze lijn willen we nu doortrekken naar morgen. De weersvoorspellingen voor morgen zijn hetzelfde. We gaan dus alles geven in de nog te zeilen wedstrijden, zodat we de landen kwalificatie voor de Olympische Spelen van Tokio kunnen afronden.”

Klassement

Na acht races op het water van Enoshima vinden er verschuivingen plaats in de top van het klassement. De Britse dames Hannah Mills & Eilidh McIntyre kenden een uitstekende vierde wedstrijddag en klimmen met 24 punten van de derde, naar de eerste plaats. Op de tweede plaats staat het Japanse duo Ai Kondo Yoshida & Miho Yoshioka met 29 punten, gevolgd door de Italiaanse dames Elena Berta & Bianca Caruso met 51 punten. Op donderdag varen de dames nog drie races, waarna de 10 beste boten doorgaan naar de afsluitende medalrace.

Voor een overzicht van alle resultaten en meer informatie kijk op http://2019worlds.470.org/en/default/races/race

Fotocredits: Junichi Hirai (Bulkhead) / Int. 470 Class

naar boven