Deel dit artikel:

Wisselende eerste racedag voor Nederlandse zeilsters Zegers en Berkhout op WK 470

Enoshima, 5 augustus 2019 - Lobke Berkhout en Afrodite Zegers zijn hun eerste racedag gestart met een 2e en een 23e plaats tijdens het WK 470. Daarmee staan ze nu met 25 punten op een 9e plek in het klassement.

Na een dag wachten konden Afrodite Zegers en Lobke Berkhout vandaag eindelijk van start in hun Wereldkampioenschap in de 470 klasse. In de eerste race wisten zij na een geweldige race een tweede plek veilig stellen achter het Britse duo Mills/ McIntyre. De Spaanse zeilsters Mas Depares en Cantero werden derde.

De tweede race, die werd gewonnen door het Poolse duo, verliep moeizamer met een 23e plek. Na een slechte start wisten de dames zich goed te herstellen en alsnog terug te komen van plek 39 naar 23.

“De eerste race zijn we aan de juiste kant gestart en een tweede plek is echt mooi meegenomen in deze vloot. Bij de start van de tweede race hadden we niet de juiste plek en ook niet de snelheid om goed weg te komen. Het was moeilijk om in te halen, maar door keihard werken hebben we toch nog enkele plekken kunnen pakken. Het was geen hele slechte race, maar wij gaan voor het hoogst haalbare en daarom zijn we niet tevreden. Wij willen de komende dagen de omstandigheden op deze locatie nog beter leren kennen en natuurlijk ook onszelf weer verbeteren. Nu goed uitrusten en morgen, als de wind beter is, weer vechten voor elk punt!”

 

De races kunnen morgen live gevolgd worden op: http://2019worlds.470.org/en/default/races/race-directcomplet/daySel/2019-08-06

naar boven