Deel dit artikel:

Uitdagende dag voor 470-zeilsters Zegers & Berkhout bij WK in Enoshima

Een lastige derde wedstrijddag voor 470-zeilsters Afrodite Zegers en Lobke Berkhout bij het WK 470. Met een bries van 11 knopen over het water van Enoshima, en windstoten tot 17 knopen werden er vandaag drie races gevaren in Japan. Na twee races waarin de snelheid ontbrak (23e en 16e) en een nette derde race (5e), staat het Nederlandse duo met een totaal van 46 punten op een elfde plaats in het klassement.

Het duo vertelt: “Het gaat eigenlijk met de dag beter. We beginnen het water en de omstandigheden door te krijgen. De eerste 2 races misten we nog een beetje snelheid. Zelfs na een goede start lukte het niet om in de top 10 bij de bovenboei te komen. We zijn de beste setting voor deze golven en omstandigheden nog aan het leren. We gaan heel hard downwind, wat positief is, want daardoor hebben we vandaag veel plekken kunnen redden. We blijven vechten en knokken voor elk punt.” Zegers vult aan: “Ik moet iets nauwkeuriger worden in de acceleratie na de start, zodat we de vrijheid hebben om te varen. Dat helpt ons aangezien onze trimming tot nu toe niet zo ‘vergevend’ is geweest.”

Klassement

Na vijf races op het water van Enoshima gaan de Japanse titelverdedigsters Ai Kondo Yoshida & Miho Yoshioka met 16 punten aan de leiding van het klassement, gevolgd door het Poolse duo Skrzypulec & Ogar (17 punten) en de Britse dames Mills & McIntyre (20 punten).

Voor een overzicht van alle resultaten en meer informatie kijk op http://2019worlds.470.org/en/default/races/race

Fotocredits: Junichi Hirai (Bulkhead) / Int. 470 Class

naar boven