Deel dit artikel:

Bekkering en Duetz grijpen naast ereprijs

Woensdagavond 19 december werden in AFAS Live dé eretitels van de Nederlandse sportwereld vergeven tijdens het NOS│NOC*NSF Sportgala. 49erFX-duo Bekkering & Duetz was een van de genomineerden voor de eretitel ‘Sportploeg van het Jaar’, maar moest de prijs laten gaan naar de Nederlandse baanwielrenners, Nils van 't Hoenderdaal, Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland, Matthijs Büchli, Roy van den Berg.

Naast de baanwielrenners en de 49erFX-zeilsters waren ook de Nederlandse hockeydames genomineerd. Annemiek Bekkering & Annette Duetz lieten na hun nominatie al zeer vereerd te zijn. Ondanks dat ze de titel naar de baanwielrenners moesten laten gaan, hebben de dames hebben alsnog een mooie avond beleefd:

“Wat een mooie show! Het was heel leuk om tussen al deze sporters te staan en samen terug te blikken op al die speciale sportmomenten”, aldus Bekkering.

Kjeld Nuis en Suzanne Schulting werden uitgeroepen tot Sportman en Sportvrouw van het Jaar. Jac Orie en Raemon Sluiter wonnen beiden de prijs voor Coach van het Jaar en Bibian Mentel werd uitgeroepen tot Paralympisch Sporter van het Jaar.

De uitzending van het Sportgala gemist? Kijk ‘m dan hier terug!

https://nos.nl/video/2264330-complete-uitzending-nos-nos-nsf-sportgala-2018.html

naar boven