Deel dit artikel:

Goud voor zeilsters Zegers / Van Veen in Prinses Sofia Cup

De Team Delta Lloyd zeilers hebben goede zaken gedaan bij de Prinses Sofia Cup in Mallorca. De 470-dames Afrodite Zegers en Anneloes van Veen behalen goud. In de Finn eindigt Nicholas Heiner na een spannende medalrace op de vierde plaats, en Maxime Jonker vaart in de Laser Radial-klasse naar een uiteindelijke tiende plek.

Sterke week voor Zegers/Van Veen
De Team Delta Lloyd 470-zeilsters Afrodite Zegers en Anneloes van Veen hebben de hele week sterk gezeild en beginnen op zaterdag de medalrace vanuit een leidende positie in het klassement. Met een tweede plek in de medalrace  behoudt het duo de eerste plaats in het klassement en neemt goud mee naar huis. 

Eindklassement 470:

1. Afrodite ZEGERS / Anneloes VAN VEEN (NED), 35 punten
2. Agnieszka SKRZYPULEC / Jolanta OGAR (POL), 38 punten
3. Silvia MAS DEPARES / Patricia CANTERO (ESP), 47 puntenNicholas Heiner eindigt vierde in Finn-klasse

De Team Delta Lloyd-zeiler Nicholas Heiner zeilt goed tijdens de opening series en weet zich hierdoor direct te plaatsen voor de semi-finals. Daarin wordt Heiner derde, wat hem een plek in de finale oplevert. Hierin vaart hij weliswaar sterk, maar komt net tekort voor een podiumplek en wordt vierde.   

Maxime Jonker in Laser Radial

Ook de talenten uit Team Delta Lloyd laten zich zien deze week. In de Laser Radial-klasse, met 83 deelnemende boten, begint Maxime Jonker ijzersterk en staat de eerste twee dagen aan de leiding in het klassement. De dagen erna kan ze dit niet vasthouden en zakt terug naar een tiende plek, net genoeg voor de medalrace. Met een prachtige tweede plek in de medalrace wordt Jonker uiteindelijk tiende in het eindklassement.

Next stop: Sailing World Cup Hyères

Team Delta Lloyd kan zich nu opmaken voor de Sailing World Cup die van 23 tot en met 30 april 2017 plaatsvindt in Hyères (Frankrijk).

Meer informatie hierover: http://swc.ffvoile.com/

naar boven