Deel dit artikel:

Zeilsters Kyranakou en Van Veen winnen nationale selectie in 470

Beide 470 vrouwen teams, die in de nationale selectiestrijd verwikkeld zijn, plaatsten zich vandaag 25 april niet voor de medalrace (top tien). Daarmee is de strijd in deze ISAF Wereldbekerwedstrijd gestreden. Kyranakou en Van Veen eindigden op een twaalfde positie hun concurrenten Michelle Broekhuizen en Marieke Jongens op 30steplaats. Kyrankou en Van Veen winnen met dit resultaat overtuigend de strijd de nationale selectie op weg naar Rio 2016.


Een moeilijke week
Afrodite Kyranakou reageerde als volgt:
“Het was een hele moeilijke week. Wij hebben gemengde gevoelens want we hebben onze slechtste prestatie laten zien van de afgelopen twee jaar. We moeten dit evalueren en ervan leren. Het positieve is dat we samen deze selectie winnen.”

“Je bent wel voorzichter in zo een selectie. Dus het speelt wel mee. Dat was ook de boodschap van de coach. Die zei: ok gedaan, kon beter. Even rust en dan weer vol gaan trainen.”

Anneloes van Veen voegde daaraan toe:
“Je probeert zo veel mogelijk te focussen op je taken, dat is wel eens lastig  onder de druk van de selecties. Met weinig wind zijn we minder comfortabel en gisteren lieten we het daarop liggen.”

Kyranakou die vloeiend Nederlands spreekt en ook in Nederland rechten studeert is van oorsprong Grieks. Ze sluit af met het volgende:
“Ik moest een beetje huilen aan de finish. Het is een eer. Ik ben er trots op dat ik Nederland mag vertegenwoordigen op de Olympische Spelen.”

naar boven