Staff

Topsport-staf TeamNL Zeilen

Om de ambities van TeamNL Zeilen te kunnen realiseren richting Olympische Spelen Tokyo 2020 is meer nodig dan talentvolle zeilers, toegewijde coaches, boten en water alleen. Rondom TeamNL Zeilen is een hele groep mensen achter de schermen actief om te zorgen dat de Road to Tokyo een succesvolle wordt.
Allereerst een heel leger van enthousiaste vrijwilligers, dat al sinds jaar en dag de zeilboten naar verre oorden vervoert en ook weer ophaalt. Per auto, boot, of vliegtuig. Maar die vrijwilligers zorgen ook voor bijvoorbeeld onderhoud van de boten en ander materiaal, bestickering, verven.. je kunt het zo gek niet bedenken. Een onmisbare factor op de Road to Tokyo!

Daarnaast de managers Topsport en Talentontwikkeling, verantwoordelijk voor de Topsportorganisatie, -faciliteiten en externe relaties. De teammanagers, die van A tot Z de zaken voor zeilers en hun coaches regelen, zoals transport, accommodatie, registratie, maar ook planningen, overleg, etcetera. Een persvoorlichter, die samen met de camerajournalist, de media inlicht en voorlicht over de olympische campagne, en zorgt dat de zeilers zich in de eerste plaats op hun prestaties kunnen focussen. En last but not least uiteraard een ‘medische crew’: van bondsarts tot fysiotherapeut, een mental coach, voedingsdeskundigen en fysieke trainers. Want een groot deel van het leven van een topsporter draait natuurlijk om een mentale en fysieke topconditie.

We stellen ze graag even voor:

Serge Kats - Manager Topsport
Dorien Hoekstra - Teammanager 
Bart van Roessel - Coördinator Topsport
Marjon Kooistra - Sponsoring Topsport
Lieke Beukema - Persvoorlichting & Communicatie Topsport
Teunis van der Poel - Camerajournalist

Medische Staff
Mark Haak & Bart Bressers & Edwin Visser - Fysio- & manuele therapie
Giorgos Charalampopoulos - Strength & Conditioning (S&C)
Marianne Vlasveld - Inspanningsfysiologie
Francoise Broekhof - Sportartsen

Vrijwilligers
Cees Booi - Hoofd vrijwilliger(s)
Hans van den Bergh - Coördinator Vrijwilliger(s) Topzeilcentrum

NOC*NSF
Kristin Jonvik (NOC*NSF) - Sportdiëtiek
Frans van Dijk (NOC*NSF) - Prestatiemanager zeilen

CTO-Metropool
Edwin Lodder - CTO Metropool

naar boven