Selectiecriteria

Als je topsporter wilt worden zijn er nog al een aantal zaken waaraan je moet voldoen voordat je goed en wel op de Olympische Spelen staat. Naast talent en doorzettingsvermogen is er ook een hoop te regelen. Wat zijn precies de opties?

Topzeilacademie
Talent moet een goed podium krijgen, dat is de visie van het Watersportverbond. Talenten in de topsport krijgen op de topzeilacademie de kans om zich te ontwikkelen. Wat houdt de topzeilacademie in? En hoe kom je in aanmerking voor een plek binnen de topzeilacademie? Lees dat hier>>

S
electiecriteria 
Om naar de Olympische spelen te gaan als zeiler moet je aan een aantal eisen voldoen. Zo moet je je selecteren voor bepaalde kwalificatie evenementen en zul je een aantal resultaten moeten behalen voordat je Nederland kan vertegenwoordigen. In de lijst van downloads staat een opsomming van die eisen.

Topsport-status
Aanvullend op de investeringen in de Olympische programma's van het Watersportverbond biedt NOC*NSF middels een topsport-status verschillende financiële en materiële voorzieningen voor topsporters. Het ministerie van VWS en de NOC*NSF Partners in Sport verlenen hieraan hun medewerking. Een status verdien je door te voldoen aan de prestatienorm zoals die na overleg tussen jouw bond en NOC*NSF is vastgelegd. Bij Onderstaand vind je een overzicht van de prestatienormen om in aanmerking te komen voor een A-status. 

naar boven