Deel dit artikel:

Scheveningse school in Palma de Mallorca

De zeilers van de Nederlandse topzeilacademie hebben onlangs hun biezen gepakt en zijn voor een trainingsprogramma vertrokken naar Palma. De kou in Nederland stelt de zeilers en windsurfers niet in staat effectief te trainen in eigen land en dus zoekt een groot deel van de Nederlandse beloften, talenten en topzeilers zijn heil ergens anders.

Palma bleek hiervoor dit jaar een logische keuze. Het is inmiddels vertrouwd terrein voor de meeste zeilers en over niet al te lange tijd wordt er ook de Prinses Sofia Cup gevaren door vrijwel de hele talent- en kernploeg van Team Delta Lloyd. Naast een belangrijk trainingsblok ook een uitstekende voorbereiding op deze wedstrijd in april dus!

Een traininsblok in Palma wordt dan ook optimaal benut door de zeilers van de ‘Scheveningse School’. Niet alleen maken de zeilers veel uren op het water, maar ook worden zij begeleid door verschillende experts. Zo helpt Sailing Innovation Centre, een stichting voor zeilsportinnovaties, de zeilers om te gaan met hitte en om weersvoorspellingen goed te interpreteren. Een (sport)fysiotherapeut van het Watersportverbond geeft de jongste zeilers informatie m.b.t. body awareness ter preventie van blessures en een internationaal jurylid bespreekt de regels op het water en hoe deze pro-actief toe te passen.

Een intensief programma, maar ook ontzettend leerzaam waar de zeilers zichtbaar van genieten:

Wil je graag op de hoogte blijven van alle activiteiten van Team Delta Lloyd? 

Volg ze dan via Facebook en Twitter:

naar boven