Deel dit artikel:

Nederlandse zeilers in actie onder zeer lichte weersomstandigheden op dag twee van World Cup Miami

25 januari 2018 – Na een eerste dag met (te) weinig wind, konden alle Nederlandse zeilers hun tweede dag van de World Cup Miami eindelijk het water op, dankzij zo’n 8 tot 12 knopen wind. Nog steeds lichte wind, maar genoeg om de verschillende zeilers en windsurfers van Team Delta Lloyd in actie te laten komen.

RS:X-mannen Kiran Badloe en Dorian van Rijsselberge hebben na een relatief rustige winter hun eerste drie races van het seizoen kunnen varen. Het varen onder lichte omstandigheden is uitdagend voor de Nederlandse mannen, omdat er veel lichtere jongens in het veld meedoen. Badloe finisht zijn races als 10e, 17e en 14e, waarmee hij op de 13e plek overall komt te staan.  
“Deze wedstrijd is een hele mooie reality check om het begin van het seizoen mee af te trappen. We hebben niet super veel gedaan deze winter, en dit is gewoon een event om te kijken waar we nu staan, waar we aan moeten werken en hoe we naar het WK gaan toewerken, om daar wel te pieken”, aldus Badloe na zijn races.

Van Rijsselberge blijft niet ver achter, ondanks het feit dat hij sinds het WK in Japan (in september), niet meer heeft gevaren. Hij finisht alle drie zijn races in de buurt van zijn trainingspartner Badloe op een 13e, 15e en 16e plek en moet het doen met een 18e plek overall. Een vrolijke Van Rijsselberge na zijn races: “Het gaat wel lekker, ik heb het naar mijn zin! Het is best zwaar, want er stond niet zo veel wind vandaag. Dan is het best wel aanpoten. Maar voor de eerste wedstrijd en voor mij derde dag op de plank sinds september was het prima!”

Bij de RS:X-dames heeft Lilian de Geus ook drie races kunnen varen die zij als 16e, 3e en 9e finisht. Echter door een probleem met een aantal stickers die ontbraken op haar zeil kreeg de windsurfster te maken met een protest, waarbij haar een penalty van 50% (op haar punten van race twee) werd gegeven. De Geus staat daardoor nu op de 7e plek in het klassement.

De 470-dames Afrodite Zegers en Anneloes van Veen hebben zich na hun wat tegenvallende race van dag 1 een stuk naar boven in het klassement weten te vechten. Het duo kon op de tweede racedag drie races varen, waarbij zij respectievelijk als 14e, 4e en 6e over de finishlijn kwamen. Door deze mooie resultaten zijn de dames van een 22e naar de 6e plek overall geklommen.

Schema World Cup Miami 2018
Dinsdag 23 t/m vrijdag 26 januari 2018: Opening Series 49er, 49er FX, RS:X, Nacra 17
Dinsdag 23 t/m zaterdag 27 januari 2018: Opening Series Laser, Radial, Finn, 470s
Zaterdag 27 januari 2018: Medal Race 49er, 49er FX, RS:Xs, Nacra 17
Zondag 28 januari 2018: Medal Race: Laser, Radial, Finn, 470s

De eerste races voor dag drie van de World Cup in Miami staan gepland vanaf 11u (17u Nederlandse tijd).

Voor meer informatie en alle resultaten, kijk je op http://miami.ussailing.org/

 

Fotocredits: World Sailing / Richard Langdon

naar boven