Deel dit artikel:

Bekendmaking jeugdteam World Sailing Youth Worlds

Na de prijsuitreiking van United 4 Sailing in Medemblik op 1 oktober 2017, is het nieuwe jeugdteam gepresenteerd dat zich gekwalificeerd heeft voor de World Sailing Youth Worlds. De wereldkampioenschappen vinden dit jaar plaats in China, van 9 t/m 16 december 2017.

United 4 Sailing heeft een fantastisch finaleweekend achter de rug. Een record aantal deelnemers zeilde mee voor de overwinning. In 2014 telde het evenement nog 397 deelnemers en in het weekend van 1 en 2 oktober 2017 waren dit er maar liefst 496. De organisatie is ontzettend blij met deze stijging en ziet het jeugdzeilen graag verder groeien.

Het team dat zich heeft gekwalificeerd bestaat uit negen talenten, uit verschillende klassen:
Bjarne Bouwer/ Eliott Savelon: Nacra 15
Lars Postma/ Pim Schep: 29er
Ismene Usman/ Svea Karsenbarg: 29er
Annabelle Westerhof: Laser Radial
Stijn Paardekooper: Laser Radial
Sil Hoekstra: RS:X
De talenten worden tijdens het jeugd wereldkampioenschap gecoacht door Matthieu Koops , de RS:X –talentencoach van het Watersportverbond. Matthieu krijgt ondersteuning van de coaches Steven le Fevre en Dirk Bennen. Het team gaat er alles aan doen om een goede prestatie te leveren tijdens de World Sailing Youth Worlds.

Het Watersportverbond feliciteert de deelnemers met hun kwalificatie en United 4 Sailing met een succesvolle editie met een deelnemersrecord.

Klik hier voor meer informatie over United 4 Sailing
Klik hier voor meer  informatie over World Sailing Youth Worlds

naar boven