Deel dit artikel:

Maurice Paardenkooper nieuwe coach Afrodite Zegers en Anneloes van Veen

Het 470-duo Afrodite Zegers en Anneloes van Veen gaan per direct samenwerken met Maurice Paardenkooper. De ervaren zeilcoach wordt de opvolger van de Griek Nikos Drougkas. De Europees kampioenen in de 470-klasse verwachten met Paardenkooper aan hun zijde een volgende stap in hun carrière te kunnen zetten op weg naar Tokyo 2020.

Sinds 2013 zeilen Zegers en Van Veen samen in de 470-klasse. In 2016 maakten de zeilsters hun debuut op de Olympische Spelen. Hier grepen ze op één punt naast het brons. De Team Delta Lloyd zeilsters kenden dit jaar onder leiding van Drougkas een succesvol jaar met winst in de wereldbekerwedstrijden in Miami en Hyeres, eindigden ze bij de wereldbeker in Santander als tweede en pakten in Monaco voor het eerst het Europees kampioenschap in de 470-klasse. Desondanks werd na een evaluatie besloten om de samenwerking met Drougkas te beëindigen.  

Tijdens een trainingsstage in Japan werkte het duo al samen met Paardenkooper. Deze samenwerking beviel zo goed dat werd besloten om de samenwerking te verlengen tot en met de Spelen van 2020.  “We zijn vooral heel blij dat we weten hoe de campagne er komend seizoen uit gaat zien. Maurice is een coach met onwijs veel kennis en ervaring. Dat hij nu onderdeel wordt van ons team is heel mooi. Het is een samenwerking waar ik echt naar uit kijk”, aldus Afrodite Zegers.

Over Maurice Paardenkooper kan gezegd worden dat het een coach is met veel ervaring. Bij de Olympische Spelen van 2008 in Peking veroverden de Nederlandse zeilsters onder zijn leiding de zilver medaille in de Yngling klasse. Paardenkoper kijkt uit naar de samenwerking met het Nederlandse duo. “Het zijn meiden die het goed doen. De nummer één van de wereld, dit jaar bijna alles gewonnen. Het wordt een uitdaging om die naar een hoger niveau te brengen."

naar boven