Deel dit artikel:

Delta Lloyd en het Watersportverbond winnen gouden SponsorRing 2017

Delta Lloyd en het Watersportverbond hebben de gouden SponsorRing 2017 gewonnen in de categorie Langlopende sponsorships. De prijs is op donderdag 30 november in De Kromhouthal in Amsterdam aan de verzekeraar en de sportbond uitgereikt. De SponsorRing is de jaarlijkse prijs voor de beste sponsorcases in Nederland.

Bij de categorie Langlopende sponsorships wordt gekeken naar hoe de sport en de sponsor elkaar in de periode 2012 – 2017 naar hogere hoogten hebben gebracht. Delta Lloyd en het Watersportverbond sloegen in 1997 al de handen ineen. Verschillende activiteiten zijn in de jaren die daarop volgden opgestart en uitgevoerd, zoals het rondreizend watersportevenement Optimist on Tour, waarbij ruim 50.000 kinderen op een laagdrempelige manier kennis hebben gemaakt met de watersport. Ook zijn er door de Nederlandse topzeilers, die onder de verzamelnaam “Team Delta Lloyd” op het water in actie komen, meerdere olympische gouden medailles behaald. 

Naast Delta Lloyd en het Watersportverbond waren ook ABN Amro en World Tennis Tournament, en ING met het Rijksmuseum genomineerd. En tot ieders verrassing wonnen alle drie de genomineerden de gouden ring. De jury van de SponsorRingen gaf aan niet te kunnen kiezen tussen de drie, omdat ze onvergelijkbaar zijn en alle drie prachtig in hun soort. De jury sprak dan ook lovende woorden over Delta Lloyd en het Watersportverbond: “Delta Lloyd is al jaren een veelzijdige en overtuigende partner van de watersport. Een partner waarop de watersport écht kon vertrouwen.”

Maurice Leeser, Directeur Watersportverbond is trots op het winnen van de SponsorRing: “We zijn ontzettend dankbaar voor het jarenlange partnership met Delta Lloyd. We hebben hierdoor met rust en vertrouwen kunnen werken aan de toekomst van de watersport. Delta Lloyd is voor ons belangrijk geweest op vele vlakken, zowel binnen het Verbond, als voor de breedte van de watersport. Delta Lloyd heeft echt bijgedragen aan de glimlach op het gezicht van de watersporter en dat is voor ons van ongekende waarde. Zo hebben we samen kunnen werken aan prachtige prestaties binnen het topzeilen, een grotere achterban voor de watersport (door jeugd te enthousiasmeren voor de sport en te verbinden aan verenigingen), en aan mooie wedstrijdzeil-evenementen zoals de North Sea Regatta, 24-Uurs Race en de Delta Lloyd Regatta”  

Joost Zuure, Sponsormanager Delta Lloyd: "We kijken met heel veel trots terug op meer dan twintig jaar watersportsponsoring. Samen met al die fantastische partners hebben we mogen bouwen aan talentontwikkeling, breedte- en topsport. We hebben constant naar vernieuwing gezocht en zijn elkaar altijd uit blijven dagen. Het heeft ons merk een unieke identiteit gegeven en de watersport in Nederland positief op de kaart gezet. Deze prijs is een mooie erkenning voor alles wat we samen gerealiseerd hebben in al die jaren en stimuleert hopelijk veel andere partijen om duurzaam te investeren in sportsponsoring.'

naar boven