Deel dit artikel:

Brons voor RS:X-windsurfer Sil Hoekstra bij World Sailing Youth Worlds 2017

Nederlandse jeugdselectie heeft goed van zich laten horen in China, tijdens de World Sailing Youth Worlds in Sanya. RS:X-windsurfer Sil Hoekstra, een van de zwaardere jongens in zijn veld, wist zich ondanks het lichte weer geweldig staande de houden en de bronzen medaille in de wacht te slepen. Een fantastische prestatie. En dankzij de tevens sterke optredens van de overige jeugdzeilers mag de Nederlandse selectie trots zijn op een overall 7e plek in het landenklassement (van 60 deelnemende landen).

Sil Hoekstra kijkt met grote tevredenheid terug op het WK: “Het was een erg zwaar evenement met weinig wind. Het was voor mij erg moeilijk om bij te blijven tussen de kleine, lichte jongens (de nummers 1 en 2, Yoav Cohen - ISR en Hao Chen - CHN). Dus dit was wel het hoogst haalbare voor mij onder deze omstandigheden. Ik ben er super blij mee!”

Sil sluit hiermee zijn periode als jeugdzeiler in stijl af en heeft bewezen een echte allrounder te zijn. Een prettig gegeven, dat zeker voor zijn toekomst bij de senioren heel belangrijk zal zijn: “Vanaf nu val ik niet meer onder de ‘jeugd’ en ga ik mij vol focussen op het windsurfen bij de senioren.”

En niet alleen Sil heeft laten zien wat hij in huis heeft tijdens het jeugd-WK in China, ook de andere Nederlandse jeugdzeilers hebben goede zaken gedaan. De 29er Girls Ismene Usman & Svea Karsenbarg en de Nacra jongens Bjarne Bouwer & Eliott Savelon hadden gedurende het evenement nog even zich op een medaille. De podiumplaats hebben ze aan zich voorbij moeten laten gaan, maar met een respectievelijk 7e en 5e plaats overall kunnen de teams met opgeheven hoofd huiswaarts gaan. De laatste race wisten de debutanten Bouwer en Savelon zelfs als eerste te finishen.

Laser Radial-zeilster Annabelle Westerhof wist ook wel raad met het lichtere weer. Zij wist een mooie 9e plek te behalen in een veld van 40 zeilsters. Stijn Paardekooper (Laser Radial) had het wat zwaarder onder deze omstandigheden, net als de 29er Boys Lars Postma en Pim Schep. En hoewel de zeilers in de laatste dagen aanzienlijk betere resultaten wisten te boeken, moesten zij genoegen nemen met een respectievelijk 28e en 23e plek.

Voor meer informatie en een overzicht van alle resultaten, kijk je op:

http://www.worldsailingywc.org

Fotocredits: Jesus Renedo/Sailing Energy/World Sailing

naar boven